top of page

Mijn verhaal

April 2018, na wijs beraad besluit ik om die passie van mij concreet in daden om te zetten. Mezelf eens goed afgevraagd of ik op mijn leeftijd wel nog zoiets zou doen... Ik was toen 47 jaar oud en het voelde als now or never.

Al te veel en te lang had ik me gefrustreerd over het waarom achter zoveel zaken rond voeding en beweging - gezondheid in het algemeen, eigenlijk.

Ik leerde havermout kennen, ik las dat het ergens goed voor was, maar drie dagen later wist al niet meer waarom precies.

En zo volgden veel frustraties. Waarom eet of drink je beter dit dan dat, waarom loop je best met hartslagmeter? Hoe snel loop je best, is lopen het enige?

Ik hakte een knoop door en besloot mezelf bij te scholen. Geen super drastische ommezwaai, want ik zou mijn job als leerkracht in het hoger middelbaar nooit opgeven. Deze mooie zekerheid gooien we niet zomaar overboord, het degelijke West-Vlaamse boerenverstand laten we toch niet varen, ah nee.

Ik surfte wat rond en besloot om Allround voedingsdeskundige - gezondheidscoach te volgen. Ergens in april 2018 krijg ik de cursus toegestuurd. Vier dikke mappen, samen een slordige 2000 pagina's, verdeeld over vier modules. Voedingsleer, afslankingsconsulent, kindervoedingsconsulent en sportvoeding.

Het studeren kon beginnen. Ik nam een dik jaar de tijd om er eens 'door te lezen'. Beroepsmisvorming. Eerst oriënteren en voorbereiden, dan pas uitvoeren.

In 2019 sloot ik mij een zomer op en legde ik de examens van de eerste twee modules af. Geslaagd. Oef. Me happy, big time. Ik kon het nog! Studeren op je 48ste, niet simpel. Dat gaat er allemaal niet meer zo vlotjes in.

‘Wat ga je daar nu mee doen?’, hoorde ik mezelf denken. Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik vaak ondervond dat ik de mensen rond mij wou overtuigen om ook gezonder te leven en op de kar van die fitte oude dag te springen. Ik besloot om er iets concreet mee te doen. De kennis was één iets, het vervolg een ander.

Ik besloot om zelfstandige in bijberoep te worden. Weinig of geen risico, kleine bijdragen, dus dat moet lukken. Toch?!

Wordt vervolgd.... Spannend. 

IMG_1815.jpeg
IMG_9687.jpeg
IMG_2713.jpeg

SanT 2.0...

Struggling with menopause?

You are my woman!

IMG_7249.jpg

Na een dikke drie jaar volgens de SanT-visie te leven, kan ik deze vandaag met heel veel geluk in mijn hart bekrachtigen.
Ik slaagde erin om mijn opgedane
kennis en visie rond een gezond leven zelf toe te passen.
En wat blijkt? Het werkt! En het is heel erg haalbaar!


Ik werd ondertussen 50, - 'ik heb Sara gezien'-, de magische leeftijd, de 'helft'. 

SA(nd)RA krijgt veel op haar bord: opvliegers, kilo's, verlies aan spieren en dus kracht, nieuwe ongemakken, .... De lijst is voor veel Sara's lang. 

Geen evidente opdracht dus om daar mee om te gaan. En toch....
Ik bereikte een goed en gezond gewicht voor mijn profiel, ik versterkte mijn spieren, longen en hart, ik werkte aan slaap - niet evident in de menopauze - en ik omringde me met mensen die mij emotioneel en mentaal een boost geven, want wees eerlijk, het leven loopt zelden constant van een leien dakje :)!

Vanuit dit resultaat wil ik met SanT
een boeiende zijweg inslaan: mijn ervaringen verzilveren in krachtige begeleiding van vrouwen in de menopauze. Hun lasten en lusten krijgen andere dimensies. Daar wil ik voor gaan, want daar zit ik zelf in.

Ondertussen op het pad naar een fit leven...

Mens sana in corpore sano
Een gezonde geest in een gezond lichaam.
Mentale gezondheid deelt de eerste plaats met de fysieke in het boeiende levensspel.
Nieuwe uitdagingen met moed en sterkte tegemoet stappen doe ik door veel gesprekken met mijn lieve dochter Zoé,  familie, vriend(inn)en, professionals en niet te vergeten....mijn klanten. Iedereen is uniek en presenteert een mooie spiegel. Als je er durft in te kijken, krijg je zoveel terug.
Verbinden maakt ons zo sterk! 

Ik vond het even heel lastig om een dagje ouder te worden. Ik bereikte een staat waarop ik super goed in mijn vel zit en hup, we zijn al in die 'tweede helft'.
Maar hey, die brengt zoveel moois! Ik ben er ondertussen 52. Ik zorg goed voor mezelf en de mentale en fysieke buffers loodsen me naar en door boeiende tijden! Bring it on, future!

Ik wens het iedereen toe om zich zo te voelen, 80 procent van de tijd. Ook hier moeten we realistisch zijn, ik sta niet elke dag happy op :-). Dat moet ook niet ;-). Dan kan ook niet :).

De belangrijkste investering als je 50 bent
Afgelopen winter hadden we vrienden uit mijn studententijd op bezoek voor een gezellig diner. Tom zei, toen we het over 'het leven en zo' hadden: "Als je 50 bent, dan heb je eigenlijk maar één hele belangrijke investering op de lijst van prioriteiten staan en dat is je gezondheid." Ik vond dat zo mooi gezegd en het maakte me zo blij dat ik dat in mijn omgeving mag ondervinden.

Ik kreeg ondertussen wel het ultieme bewijs dat als je investeert in je gezondheid, je beloond wordt. Voor iedereen is er een haalbare weg!


Ik heb geen toverformule, wel DE formule!
Voor werkelijk iedereen is er een haalbare weg!
Voor een quick fix of megasnel resultaat kan je helaas niet bij mij aankloppen.
Voor een doenbare levensstijl met blijvend resultaat ben je bij SanTe aan het perfecte adres!

De enige valkuil waar we tegenwoordig zo graag in trappen maar die we echt moeten vermijden, is deze van ongeduld. In een lastige fase belanden vroeg tijd, uit die fase geraken zal dat ook vragen. Zo simpel is het echt.

Haalbaar, doenbaar, realistisch én op maat!
Blijven genieten van wat jij leuk, lekker en goed vindt!
Leren genieten van wat jij (nog) niet kent!

Jij bent uniek, net zoals ik en net zoals iedereen!

Jij... wie ben 'jij'? Voor wie kan ik als voorbeeld dienen?
Voor de vrouw in de menopauze, omdat dit nu mijn levensfase is, omdat ik daar nu veel ervaring mee heb, kennis over heb en weet waarover ik spreek!
 
Ben jij geen vrouw of zit je niet in de menopauze, dan kan je uiteraard nog steeds bij mij terecht, zo lang het maar niet voor een crashdieet is ;-).


Ik kan en wil iedereen helpen, de vrouw (bijna of al) in de menopauze heeft het voordeel dat ik me perfect kan invoelen. Een meerwaarde!


Worstel jij met die menopauze? Dan breng ik de oplossing!
Bel me, mail me, laat me vlug iets weten :-) en we maken werk van dat fitte lijf!
 

bottom of page